• Fri frakt över 699 kr (exkl. moms) |
  • Snabb leverans |
  • Trustpilot
CSR  |  Omtanke  |  Kundtjänst
 

Batterier från Philips

Rekommenderat för dig

Din sökning matchade inte några produkter.

Men oroa dig inte - kontrollera stavningen eller testa med ett mindre specifikt sökord.

Har du frågor eller behöver du hjälp?


Kraft för vardagen

Hushållsbatterier är den oumbärliga energikällan i vardagen, eftersom ett otroligt antal produkter är batteridrivna. Det är en typ av produkt som du bara alltid måste lagra, och helst i olika storlekar och varianter, eftersom det inte finns något värre än att behöva använda din kalkylator eller mus, och då är batteriet platt. Och kom ihåg att det också alltid är en bra idé att inkludera batterier när du ger en batteridriven present – det kommer sällan med det!

Uppladdningsbara batterier - det miljövänliga valet

Uppladdningsbara batterier kan vanligtvis laddas mer än 1000 gånger. Detta gör dem både mer miljövänliga och billiga att använda på lång sikt. De kan dock tendera att bli plattare än engångsbatterier. Uppladdningsbara AAA-, C-, D- och 9-voltsbatterier, och nästan alla uppladdningsbara AA-batterier är baserade på NiMH-teknik (nickelmetallhydrid) som inte kan uppnå samma effektkapacitet som vanliga batterier. 


Om du letar efter uppladdningsbara batterier ändå är Eneloop, från Panasonic, ett bra val. De kan laddas upp till 2100 gånger och har en låg självurladdningsgrad, vilket innebär att de behåller 70% laddning i upp till 10 år. Dessutom kan de upprätthålla en bra prestanda och hållbarhet i temperaturer ner till 0 grader. Detta är en viktig egenskap, annars minskar batteriernas hållbarhet avsevärt vid kallt väder. Det innebär till exempel att det är stor skillnad på hur länge cykelljusen varar på vintern jämfört med sommaren. 

4x Uppladdningsbara batterier

• NiMH-batterier drar nytta av att vara helt urladdade då och då innan de laddas upp
• Lämna aldrig uppladdningsbara batterier i en off-laddare under en längre tid   

Alkaliska / akalic batterier

I hushållsbatterier är det akalic batteriet den vanligaste batteritypen. Denna typ är uteslutande engångsbatterier, men har i sin tur en lång livslängd när de sitter i en apparat som används kontinuerligt.


Vi erbjuder ett stort urval av alkaliska batterier, från de vanligaste typerna; AA, AAA, C, D och 9-volts, för de mer speciella typerna, såsom AAAA och 4,5 volt. Vårt sortiment erbjuder också ett brett utbud av kvalitetsbatterier från Duracell och Panasonic, som specialiserar sig på att leverera produkter med extra hög prestanda och livslängd. 
Vi har löpande bra erbjudanden och kampanjer på våra batterier, och kom ihåg att du som kund också sparar minst 5% i kvartalsbonus vid varje köp.

7 Praktiska tips

Det är viktigt att förvara och bearbeta batterier korrekt för att undvika att de spricker, läcker eller kortsluts. Vi har samlat 7 praktiska tips för att hålla batterierna vid liv:  
 
1. Använd batterier av samma storlek, typ och make i samma produkt
2. Ta ur batterier från produkter som inte ska användas under en längre tid
3. Blanda inte gamla och nya batterier i samma produkt
4. Håll batterier borta från metallföremål som metallklämmor och mynt
5. Håll batterierna torra och inte över normal rumstemperatur
6 Utsätt aldrig batterierna för hög värme
7. Försök inte ladda ett batteri om det inte är uppladdningsbart

Miljövänlig hantering av begagnade batterier

Det är välkänt att man inte får slänga batterier i soptunnan – de måste lämnas över i en återvinningstunna för batterier på återvinningsstationen, så att vi inte skadar miljön och så att de värdefulla ämnena i batteriet inte går förlorade. De flesta av oss samlar in en större mängd förbrukade batterier innan vi levererar dem till återvinningsstationen. Men om du har ett batteri som är defekt eller skadat, bör du inte vänta med att returnera det.

Var hamnar de använda batterierna?

Föreningen Elretur ser till att förbrukade batterier sorteras efter kemisk sammansättning och att de sedan förs vidare till olika speciella anläggningar i Europa. Det finns inget reningsverk för batterier i Danmark. I anläggningarna smälts de använda batterierna ner och värdefulla ämnen som nickel, kadmium och bly kan sedan återvinnas till nya produkter.   

Dyra kontra billiga batterier – är det någon skillnad?

Idag varar billiga batterier nästan lika länge som de dyra. Å andra sidan har märkesprodukterna några kvalitetsstandarder som gör att du alltid vet vad du får. Kvaliteten kan fluktuera mycket med de billiga märkena, men om du kan leva med lite instabilitet, och med att byta batteri lite oftare, så finns det mycket pengar att spara.

Tips - Kontrollera om batteriet är plant

Vi vet nog alla om att ha batterier liggande i olika lådor och skåp, och där nya och använda batterier blandas ihop. Det kan vara svårt att ta reda på vad som är vad – men oroa dig inte! Med ett enkelt test som är vetenskapligt bevisat kan du snabbt avgöra om batteriet är platt eller inte: Låt batteriet falla ner mot en hård yta, och om det blir platt, kommer det att hoppa.

Hur fungerar ett batteri?

Har du glömt vad din fysiklärare lärde dig om batterier i 7:e klass? Här är en snabb sammanfattning. De flesta engångsbatterier består av två kammare: en kammare med en positiv elektrod (anod) som innehåller mangandioxid. Och en kammare med en negativ elektrod (katod) som innehåller zink och elektrolyt (kaliumhydroxid), som är det nuvarande bärande ämnet. Dessutom är de två elektroderna anslutna via en extern krets, t.ex. koppartråd.


1. När batteriets två ändar är anslutna reagerar zink med kaliumhydroxid i katoden.
2. Denna reaktion gör att elektronerna flödar till mangandioxiden i anoden, som bildar elektricitet. Processen får de olika kemikalierna att reagera och bildar zinkdioxid samt en annan form av mangandioxid.
3. När all zink har reagerat kan ingenting få elektronerna att flöda, och då är batteriet platt.