• Fri frakt över 699 kr (exkl. moms) |
  • Snabb leverans |
  • Trustpilot
CSR  |  Omtanke  |  Kundtjänst

Bottle2Pen Ecoball – när avfall från havet blir skrivredskap på kontoret

Artikel uppdaterad 1 september 2023

Bottle2Pen
Med kulspetspennorna Bottle2Pen får du inte bara en kvalitativ kulspetspenna med påfyllbart bläck. Du får också världens första kulspetspenna som tillverkats av återvunna plastflaskor. Och i 2021 gick företaget bakom pennan ännu ett steg och tittade mot det stora, öppna havet för att hitta material till deras produktion.

Banbrytande koncept

År 2006 skapade Pilot de första pennorna i serien Bottle2Pen. Pennorna utformades för att ta hänsyn till miljön genom att kulspetspennans refill kunde bytas ut efter användning och en stor del av pennan bestod av återvunnen plast från använda plastflaskor. Men sedan gick det japanska företaget ännu längre genom att introducera kulspetspennan B2P Ecoball som är den första pennan i världen som tillverkas av både plastflaskor och plastavfall från stränder och hav. Pennan Ecoball tillverkas av 86,64 % återvunna plastflaskor samt 2,5 % plast som samlats upp från hav, stränder, floder, sjöar och sjöbankar runtom i världen. 

"Pilot har alltid fokuserat på att producera innovativa kvalitetsprodukter. Det passar mycket bra med vår önskan att hjälpa till med utvecklingen av ekologisk hållbarhet”, säger Jan-Olof Vegholm som är Nordic Managing Director hos Pilot och glad över att Lomax har anammat det banbrytande konceptet på ett positivt sätt.

"Vårt samarbete med Lomax ser till att vi kan nå kunder som vi annars skulle ha svårt att nå", konstaterar han. 

Ergonomi och miljöhänsyn går hand i hand

Med hjälp av den ergonomiska formen och lätta vikten för Bottle2Pen Ecoball kan man skriva länge utan att bli trött i handen. Samtidigt är bläcket i pennan av hög kvalitet så det räcker länge utan att ta slut, och när det tar slut – ja, då kan man faktiskt skruva av botten på pennan och sätta in en ny refill och därmed använda pennan om och om igen. Det är vad man kan kalla ett ansvarsfullt skrivredskap.

"Bottle2Pen är först och främst en utmärkt kulspetspenna avseende ergonomi och skrivupplevelse. Och med den välkända höga kvaliteten som Pilot står för är B2P ett självklart val för personer som skriver mycket varje dag. Som ett ansvarsfullt skrivredskap är det fantastiskt vad Pilot har lyckats skapa med B2P. Pennorna tillverkas inte bara av återvunnen plast, de tillverkas dessutom i en kvalitet som ser till att du kan använda samma pennkropp år efter år och helt enkelt bara byta ut refillen när bläcket har tagit slut”, säger produktchef Rasmus Olsen hos Lomax.

Passar bra in i CSR-strategin hos Lomax

Hos Lomax är CSR-manager Ragga Asbjarnardottir glad över att det finns plats för en produkt som Bottle2Pen Ecoball i sortimentet. Inte bara för att produktens unika tillverkningsmetod minskar koldioxidutsläppen med upp till 57 % utan också för att kunderna kan hjälpa till att hålla haven, floderna och sjöarna i världen rena genom att köpa Bottle2Pen Ecoball. Mellan 8 och 12 miljoner ton plast hamnar i våra hav, floder och sjöar varje år och 70 % av detta avfall sjunker faktiskt till botten som vi normalt inte kan rena.

"Det är fantastiskt att vi med en produkt som Bottle2Pen Ecoball kan erbjuda våra kunder en unik produkt som också hjälper till att lösa ett stort problem över hela världen. Och hos Lomax är vi stolta över att kunna erbjuda en ansvarsfull produkt som samtidigt är av mycket bra kvalitet”, säger Ragga Asbjarnardottir, CSR-manager hos Lomax.

Eco Mark

Du är kanske också intresserad av