• Fri frakt över 699 kr (exkl. moms) |
  • Snabb leverans |
  • Trustpilot
CSR  |  Omtanke  |  Kundtjänst

Få fantastisk ergonomi med världens första Svanenmärkta kontorsstol

Artikel uppdaterad 1 september 2023

HÅG
Den norska kontorsstolen HÅG Capisco är inte bara ett ergonomiskt underverk. Den rymmer också en speciell historia. Det var nämligen den första kontorsstolen i världen som certifierades med Svanenmärket.

Unik ergonomi

1984 fick den norske möbeldesignern Peter Opsvik en smart idé. Han vill göra en stol som var extremt ergonomisk. För detta behövde han en unik sits och därför utvecklade han den ikoniska sadelstolen som du idag hittar på HÅG Capisco. Sitsen möjliggör balanserade sittpositioner som stöder ländryggen, höftlederna hålls kvar i en öppen vinkel och musklerna balanseras och slappnar av. Därmed undviker man kroppsbelastningen som ofta förknippas med traditionella sittpositioner. ”Den unika ergonomin är en av de främsta anledningarna till att Lomax har valt att inkludera stolen i sortimentet”, säger produktchef Emma Fie Dueholm.

"Stolen HÅG är en av de mest ergonomiska kontorsstolarna på marknaden. Den kan anpassas utifrån väldigt många arbetsställningar och kompletterar även vårt sortiment av höj- och sänkbara skrivbord på bästa sätt. Med denna kombination får man en helt unik och skräddarsydd kontorsplats som ser till att man kan sitta ner en hel arbetsdag utan problem.”

En stol som kan användas och återanvändas om och om igen

Stolen HÅG produceras av det norska företaget Flokk. Där arbetar man dagligen med begreppet ”hållbar design”. Det vill säga design som även tar hänsyn till miljön under produktion. Avseende stolen HÅG innebär det att mer än 50 % av stolens material kommer från återvunnen metall och plast. Men det stannar inte på långa vägar med det. För när stolen inte längre behövs kan den demonteras i sin helhet och 90 % av materialet kan återvinnas för ny produktion. Det finns med andra ord ett mycket litet miljöspill och det var en av de främsta anledningarna till att stolen HÅG i 2010 – som den första kontorsstolen någonsin – tilldelades det eftertraktade Svanenmärket.

I CSR-avdelningen hos Lomax är manager Ragga Asbjarnardottir glad över att vi som totalleverantör även kan erbjuda certifierade alternativ i en produktkategori som inte alltid har miljövänlighet längst upp på agendan.  

"Genom att erbjuda våra kunder certifierade kontorsstolar av mycket hög kvalitet hoppas vi att fler börjar köpa denna typ av produkt. Samtidigt hoppas vi på att påverka våra leverantörers tankegångar kring miljön i samband med att de utvecklar nya produkter i kategorin”, säger hon.

2015 mottog HÅG Capisco utmärkelsen EPRO (European Association of Plastics Recycling and Recovery Organizations)
för "Best Recycled Plastic Product” i Europa

Svanenmärket

Du är kanske också intresserad av