• Fri frakt över 699 kr (exkl. moms) |
  • Snabb leverans |
  • Trustpilot
CSR  |  Omtanke  |  Kundtjänst
 

LEGO

Din sökning matchade inte några produkter.

Men oroa dig inte - kontrollera stavningen eller testa med ett mindre specifikt sökord.

Har du frågor eller behöver du hjälp?


Leg godt – ett världskänt varumärke

LEGO® är en sammansättning av orden "leg godt", och det är hela idén med de välkända klossarna. Klossarna bjuder nämligen in barn och vuxna till en värld av lek och lärande med kul i framkant. Det visar sig också att ordet LEGO® betyder “jag samlar” på latin, vilket ger namnet ännu en dold mening. Klossarna har blivit århundradets leksak hela två gånger, vilket bevisar att de har haft stort inflytande på barns lek.

LEGO® erbjuder ett brett urval av universum med många olika byggset, som man löpande kan samla på. Hos Lomax hittar du enkelt de set du behöver för att fullända din byggserie. Om du är mer för fri lek har vi också lådor med blandade klossar, så att du kan bygga precis vad du vill. Dessa klossar kan också användas som grundklossar till andra byggset.

För alla åldersgrupper

LEGO® är inte bara för barn – vuxna kan också leka. Tanken har alltid varit att klossarna ska göra det möjligt för alla åldrar att använda sin fantasi. Klossarna utmanar kreativiteten och sätter fokus på systematiskt tänkande och motorisk utveckling. Samtidigt kräver byggandet hög koncentration för att projekten ska gå som planerat.

Klossarna finns också för olika åldersgrupper, så att svårighetsnivån fortsätter att matcha byggarens förmågor. Redan vid 1,5 års ålder kan barn börja med de klassiska DUPLO-klossarna, och det finns ständigt nya set som passar barns utveckling. På så sätt kan LEGO®-klossar förbli en stor del av leken även när barnet blir äldre.

Stora och små set

LEGO®-set finns i både stora och små storlekar. De största seten kan innehålla flera tusen element som ska sättas ihop till stora kreationer. Omvänt kan de mindre seten innehålla under 20 delar, och monteringsarbetet är också mindre krävande.

Släpp loss fantasin!

De välkända LEGO®-klossarna ger oändliga byggmöjligheter, så leken kan hållas igång konstant. Mantrat för leken blir bygg upp, riv ned och bygg nytt, och fantasin får fritt spelrum att skapa. Seten kommer med idéer om vad man ska bygga, men det finns alltid möjlighet för egna kreationer. Seten skapar också en inlärningssituation där ditt barns motorik och logik blir satta på prov.

Om man följer bygganvisningarna kommer varje set att representera en ny bricka i det LEGO®-universum man har valt. I förpackningarna finns ofta både klossar och små element som figurer, djur och andra inventarier. De små extra delarna fulländar universumet så att det finns plats för många timmars lek.

LEGO® historia

Vid starten 1935 tillverkade företaget träleksaker, men redan 1958 blev den kända LEGO®-klossen uppfunnen av ägaren Ole Kirk Kristiansen. Det var startskottet på en enorm resa för företaget och för leksaken, som är känd av barn runt om i världen!

Även om LEGO® har roten i klossar från 1958 så lyckas de fortfarande utveckla sitt ursprungliga koncept. Grunden är byggd kring klossarna, men de många byggseten är helt unike och ger oändliga möjligheter. Dessutom arbetar de också på andra koncept som LEGO® The Movie och LEGO® Star Wars, så deras universum utvecklas hela tiden för att passa omvärlden.

Välj rätt paket

Det kan vara svårt att välja rätt byggset. Här är därför 3 bra frågor som kan hjälpa dig i jakten på det perfekta paketet:

Hur svårt ska det vara?

Seten kommer ofta med en åldersgräns för att ge en uppfattning om svårighetsgraden, och om vem som typiskt får ut mest glädje av bitarna. För de allra minsta är det ofta DUPLO-serien som är bäst, medan större barn har glädje för de populära LEGO®-seten LEGO® City och LEGO® Friends. På LEGO® Classic är åldersgränsen 4-99 år och passar därför de flesta samlare.

Vad är mottagaren intresserad av?

Oavsett om mottagaren är du själv, ett barn på 5 år eller en vuxen på 35 så ska setet passa mottagarens intresse. Det är lättare att aktivera kreativitet när setet passar ditt intresse. Lyckligtvis täcker LEGO® brett, så det finns allt från transport och stora byggnader till små hus och butiker.

Hur mycket vägledning ska det finnas?

Utbudet av LEGO® bjuder både på byggset med tydliga bygganvisningar och set utan bygganvisningar där det är fri lek med massor av klossar. Förpackningarna med bygganvisningar kräver hög koncentration, så att manualen följs till punkt och pricka. Förpackningarna utan manual ger plats åt kreativitet och lek, så att byggaren själv bestämmer hur kreationen ska se ut.

Köp LEGO® billigt online

Köp LEGO® hos Lomax och spara automatiskt kvartalsbonus på minst 5 % av ditt köps värde. Kom ihåg att registrera dig till vårt nyhetsbrev också. Då kommer du få meddelande om våra erbjudanden, direkt i din inkorg.