• Fri frakt över 399 kr (exkl. moms) |
  • Snabb leverans |
  • Trustpilot

Lomax tar sitt hållbarhetsansvar på allvar

Hållbarhet är något som är viktigt för oss på Lomax. Vi vill att resurserna på vår jord ska räcka länge, att klimatförändringarna bromsas och att både djur och människor på vår jord ska ha det bra. Vi vill samtidigt att relationen med våra kunder ska vara hållbar och långsiktig. Därför arbetar vi ständigt med att finna hållbara lösningar i vår verksamhet, oavsett vad det gäller.

Vårt hållbara sortiment

Vi tillhandahåller ett brett sortiment bestående av närmare 30 000 artiklar. En betydande del av vårt sortiment utgörs av produkter som på något vis är miljö- eller hållbarhetsmärkta till exempel Svanen-märkt kopieringspapper, Energy Star-märkta och TCO-certifierade IT-produkter och EU Ecolabel-märkta rengöringsmedel.

Vi är måna om att tillhandahålla produkter av hög kvalitet, så att du kan ha glädje av våra produkter länge – vilket är hållbart ur både ett miljömässigt och ekonomiskt perspektiv.

Vi är samtidigt måna om att göra det lätt för dig som kund att göra hållbara val. Vår ambition är att det både ska vara lätt att hitta hållbara alternativ på Lomax.se och såklart att det ska vara lätt att hitta rätt produkter, som lever upp till dina förväntningar och som kan fylla sitt syfte under en lång tid. Med jämna mellanrum delar vi dessutom med oss av olika tips på hur du och din organisation kan agera smart och hållbart. Håll utkik på vår sajt, i våra nyhetsbrev och i de sociala medier där vi är närvarande!

Vi på Lomax förstår att dina behov idag inte nödvändigtvis ser likadana ut imorgon. Det har vi tagit i beaktning när vi tagit fram vårt sortiment och presenterat det på Lomax.se. Vi har som ambition att erbjuda innovativa produkter och lösningar för alla typer av verksamheter. Oavsett om du och din verksamhet föredrar traditionell arkivering och kommunikation eller digitala alternativ, så ska du kunna finna det ni behöver på Lomax.se. Likaså, oavsett om din verksamhet föredrar gemensamma och mobila arbetsplatser, eller traditionella och separata kontorsrum, så finns det ni behöver för att inreda och utrusta era arbetsplatser hos Lomax. Detsamma gäller oavsett om ni endast har behov av en enstaka lagerhylla för till exempel städutrustning eller kontorsmateriel, eller om ni har behov av att inreda ett fullskaligt lager till er verksamhet. Därmed har vi förmågan att växa och förändras tillsammans med dig och din verksamhet.

Med vårt sortiment blir det lätt för dig och din verksamhet att hitta det ni söker och att samtidigt vara innovativa och hållbara. Spara till exempel mil och miljö med hjälp av digital mötesutrustning som möjliggör möten på distans och minskar behovet av resor, eller utrusta ert köksutrymme med olika kärl för källsortering.

Våra hållbara samarbeten

Eftersom vi på Lomax värnar om såväl vår miljö som schyssta villkor för både djur och människor, så är vi såklart måna om att våra leverantörer delar våra värderingar i dessa avseenden. Vi ser därför till att samarbeta med leverantörer och varumärken som vi känner förtroende för och som lever upp till de krav vi ställer kring arbetsmiljö, tillverkning och slutprodukt.

Vi är måna om långsiktiga relationer med våra kunder, vilket vi eftersträvar på olika sätt – bland annat genom att fungera som en totalleverantör, som tillhandahåller allt mellan himmel och jord som du kan tänkas behöva till din verksamhet. Det innebär att kan du samla alla dina köp hos en enda leverantör: Lomax. På så vis slipper du krånglet med flera olika leverantörer och kundkonton, samt en mängd olika leveranser.

Hos Lomax kan du helt enkelt spara tid genom att lösa dina inköp på en och samma gång och koncentrera inköpen till betydligt färre leveranser, samt få mer pengar över i och med en förmånlig kvartalsbonus. Allt detta, samtidigt som miljön gynnas av färre transporter. Enkelt och hållbart!

Våra hållbara logistiksatsningar

En av våra ambitioner på Lomax är att alltid fatta hållbara och ekonomiska beslut, som gynnar såväl vår planet som dig som kund och Lomax som verksamhet. Detta är särskilt centralt när det kommer till vår logistiklösning och därför stöder vi Miljövänlig Förpackning.

Vi använder ändamålsenliga förpackningar – påse, kartong eller pall – för att kunna frakta dina varor så tryggt och smart som möjlig. Genom att göra det så kan vi minska både materialåtgången och mängden outnyttjat utrymme i lådorna. Genom att packa smart, så får vi plats med mer i lastbilarna och kan därmed leverera samma mängd varor med färre bilar.

Eftersom Lomax är en totalleverantör som har som målsättning att tillhandahålla allt du kan tänkas behöva till din verksamhet, så är vi måna om att i största möjliga mån samla dina beställda varor i en enda leverans. Genom att göra det så blir det smidigt för dig att ta emot din beställning, samtidigt som den negativa påverkan på miljön blir mindre med färre transporter.

Våra hållbara val i den dagliga driften

Vi på Lomax är övertygade om att även de mindre, dagliga handlingarna kan göra stor skillnad för vår planets framtid. Därför har vi tagit fram särskilda hållbara rutiner på Lomax, i form av bland annat:

  • Användning av energisparande LED-ljus i våra större lokaler och löpande utbyte av förbrukade ljuskällor till LED-alternativ
  • Användning av automatiska strömbrytare som reducerar onödig energiförbrukning i vår verksamhet
  • Källsortering av bland annat plastflaskor, burkar, batterier, bläck och toner, kartonger, papper och annat emballage
  • Återanvändning av kartonger, papper och plast i den mån det är möjligt
  • Miljö- och hållbarhetsmärkta varor i sortimentet, i den utsträckning det är möjligt 
  • Minimering av intern pappersförbrukning med hjälp av nya IT-system

Genom att arbeta aktivt med att tillhandahålla såväl hållbara produkter som en hållbar logistiklösning, och genom att göra hållbara val i den dagliga driften av Lomax, så har vi på Lomax tagit ett steg i riktning mot en mer hållbar framtid – för vår planet, våra kunder och vår egen verksamhet.