• Fri frakt över 699 kr (exkl. moms) |
  • Snabb leverans |
  • Trustpilot
CSR  |  Omtanke  |  Kundtjänst

På Lomax intresserar vi oss för vår omvärld. Därför har vi utformat en intern miljöpolicy och satt igång en lång rad initiativ på CSR-området. Dessa omfattar både egna åtgärder och projekt där vi tillsammans med andra verksamheter, tvärs över landsgränserna, gått samman för att skapa en bättre värld – fri från korruption, med bättre arbetsförhållanden för alla och ett hållbart klimat som kan bestå generation efter generation.  

På denna sida hittar du en full översikt över vårt CSR-arbete. Vill du veta mer kan du ladda ned vår CSR-broschyr Lomax ansvar, där du bland annat kan läsa uttalanden från vår verkställande direktör Kenneth Borup, se hur CSR-arbetet hänger ihop med vår mission och vision samt läsa om andra samarbeten på området. 

FN:s globala mål

Ett av de större internationella CSR-initiativen är Förenta nationernas globala mål. Dessa mål har länge varit i fokus hos oss. FN:s globala mål består av 17 samhällsområden där varje företag kan göra en insats. På Lomax har vi valt område 7, 8 och 12, då dessa tre områden berör de aspekter som vi dagligen arbetar mest med. Här på sidan kan du fortlöpande följa med i vad vi gör rörande ansvarsfull konsumtion och produktion, säkerställa bra arbetsförhållanden och ekonomisk tillväxt samt de extra insatser vi gör för att ta hänsyn till miljön via hållbarhetsåtgärder. 

Läs om Lomax CSR-arbete här
Läs om Lomax CSR-arbete här
Läs om Lomax CSR-arbete här

Möt vår CSR Manager

Vår CSR-chef Ragga Asbjarnardottir växte upp på Island i nära kontakt med naturen och framför allt havet. Därför blev hon också extra entusiastisk då hon, som nyutsedd chef inom CSR, fick möjlighet att arbeta med miljö, hållbarhet och socialt ansvar. Möt henne i vårt miniporträtt

Global Compact

Under 2022 har Lomax A/S ansökt om medlemskap i Global Compact Network Denmark. Nätverket är en del av ett större, världsomspännande initiativ som igångsatts av FN för att säkra att företagsledningar i hela världen arbetar utifrån samma moraliska och etiska principer. Global Compact består av 10 principer för mänskliga rättigheter, anställdas rättigheter, klimat och miljö samt antikorruption. Med vårt medlemskap vill vi visa att även Lomax tar principerna allvarligt och vill göra sitt bästa för att leva upp till dessa varje dag.

Miljövänliga och socialt ansvarstagande produkter

På Lomax jobbar vi hela tiden på att introducera fler och fler produkter som har certifieringar inom miljö eller socialt ansvarstagande. Vi vill skapa en bättre värld genom vårt sortiment och vilket vi gör med hjälp av fler miljömärken inom ekologiskt producerade råvaror, hållbart lantbruk och certifieringar för socialt ansvarstagande för dem som tillverkar produkterna.

På vår Omtanke-sida kan du hitta alla våra certifierade produkter och läsa mer om certifieringarna innan du lägger produkterna i varukorgen. Vi hoppas att du vill vara med på vår resa för ett mer hållbart sortiment!